Walter van Peijpe met de schaapskudde in de stad. De schapen trokken overal veel bekijks, vooral midden in het centrum keken de mensen raar op. (Foto: Pieter Kos).

Raadslid Van Peijpe krijgt zijn schapen

Begin deze maand hield GroenLinks-raadslid Walter van Peijpe een vurig pleidooi om, naar Rotterdams voorbeeld, schapen in te zetten als biomaaier in Leidse stadsparken en plantsoenen. Vandaag kreeg hij zijn zin. Herder Elzo Hoexum loopt met zijn kudde al regelmatig in Polderpark Cronesteyn en trok op verzoek van TV West vandaag het centrum van Leiden in. De regionale zender maakte een reportage die één dezer dagen te zien zal zijn.

Audiofragment: Walter van Peijpe liep met de kudde van herder Enzo Hoexum van Cronesteyn naar het Bos van Bosman.

Via twitter wordt er flink gediscussieerd over de schapen in de stad. Niet iedereen vindt het een goed idee. Zo wijst een ‘herdersdochter’ er op dat schapen kwetsbare dieren zijn die niet in de stad thuishoren en wacht wethouder De Haan op de schriftelijke vragen van Van Peijpe’s partijgenoten over ‘nodeloos opgejaagde schapen over middeleeuws plaveisel’.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×