Het Mediallon op de Breestraat (Foto: Gemeente Leiden)

Medaillon op de Breestraat wordt vervangen

Het medaillon wat midden op de Breestraat ligt, wordt vervangen. Het medaillon tegenover het stadhuis is ernstig aangetast door trillingen en moet daarom worden verwijderd. In de nacht van maandag 8 juli op dinsdag 9 juli wordt het stenen mozaïek vervangen voor asfalt. Die nacht wordt de Breestraat tussen de Steenschuur en Papengracht afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid via de Steenschuur en de Langebrug. Bij het ontwerp van de nieuwe Breestraat moet onderzoekt Historische Vereniging Oud Leiden op welke manier het medaillon terugkomt.

Het medaillon is een reconstructie van eentje uit de zestiende eeuw. De eerste versie werd in 1586 gelegd, als symbool van de eerste bestrating van de Breestraat. Omdat er begin twintigste eeuw een tramspoor in de straat kwam, moest het medaillon worden verwijderd. In de jaren zeventig kwam hij weer terug, ter ere van het 75-jarige bestaan van de Historische Vereniging Leiden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×