Sleepboot Hai. (Foto: PR).

Open Sleepbootdag in Leiden

De Stichting Sleepboothaven Leiden houdt op zaterdag 29 juni een open dag, de boten liggen op de hoek van de Oude Singel en de Houtmarkt. Tijdens de open dag wordt om 12.00 ook het kleinste maritiem museum van Nederland, in het brugwachtershuisje van de Grote Havenbrug, geopend door Frank de Wit. 

Het evenement vindt plaats van 09.00 tot 17.00 en stelt belangstellenden in de gelegenheid om oude sleepboten te bezichtigen. Er zijn rondvaarten met kleine sleepboten die over de Oude Herengracht langs de andere sleepboten leiden en zo optimaal zicht bieden op de boten. Naast al deze activiteiten is speciaal voor deze gelegenheid Hai naar Leiden gekomen, Hai is een 27 meter lange sleepboot die tevens fungeert als ijsbreker.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×