Twee Leidse jongens bekladden binnenstad

Twee Leidse jongens van 14 en 16 jaar zijn vrijdag 21 juni aangehouden op verdenking van het spuiten en tekenen van graffiti op verschillende plekken in de binnenstad. Agenten zagen de twee jongens rond 23.45 uur in de Koppenhinksteeg. De twee schrokken bij het zien van de politie en renden weg. Na een korte achtervolging werden de jongens aangehouden op de Oude Rijn. Ze hadden spuitbussen met verf en viltstiften bij zich.

In de Koppenhinksteeg ontdekten agenten op een dichtgetimmerd raam een verse ‘tag’, een teken dat met een viltstift of verf wordt aangebracht. Ook werd er in de omgeving gezocht naar meer graffiti. Op onder meer de Middelweg, de Kaasmarkt en de Jan van Houtkade werden ‘tags’ gevonden, die sterk lijken op die in de Koppenhinksteeg. De jongens zijn na verhoor in vrijheid gesteld. Het openbaar ministerie zal beslissen hoe de zaak verder wordt afgedaan.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×