Op 15 september vorig jaar werd de omgeving van de duivenvereniging hermetisch afgesloten na de steekpartij. (Foto: C. van der Star).

Zeven jaar cel voor moord op Erik Houthoff

De 63-jarige Andre W. is veroordeeld tot zeven jaar gevangenisstraf voor de moord op Erik Houthoff. Er werd 11 jaar geëist door het Openbaar Ministerie. De man stak vorig jaar september Houthoff dood bij een ruzie op een duivenvereniging in Leiden. Volgens de rechter was er echter geen sprake van voorbedachte rade.

Houthoff had jarenlang een turbulente relatie met de dochter van Andre W. Hij beschuldigde W. ervan spullen uit het huis te hebben gehaald. Dit liep echter uit op een ruzie, waarbij de verdachte Houthoff doodstak. Volgens zijn advocaat handelde zijn cliënt echter uit noodweer.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×