Het Wernink-terrein wordt de afgelopen jaren alleen nog maar gebruikt voor de opslag van betonplaten. Zonde, vond de gemeente die er nu studentenwoningen laat neerzetten.

Overeenstemming over studentenwoningen Werninkterrein

Leiden krijgt er honderden studentenkamers bij. Green Real Estate gaat de tijdelijke woningen neerzetten op het Werninkterrein aan de Amphoraweg. De gemeente heeft daarover overeenstemming bereikt met de huurder van het zo goed als leegstaande bedrijfsterrein.

Audiofragment: Wethouder Van Woensel over de tijdelijke stuentenwoningen op het Werninkterrein.

De studentenkamers aan de Amphoraweg compenseren de ‘barakken’ in Oegstgeest. Die gaan de komende maanden een-voor-een tegen de vlakte. De units aan de Amphoraweg worden er voor tien jaar neergezet. Wanneer er precies begonnen gaat worden, kon de wethouder nog niet zeggen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×