Het pand aan de Nieuwstraat komt leeg als het RAP verhuist. Vervolgens gaat het in de verkoop. (Foto: Architectuur Lokaal).

Verhuizing RAP naar meelfabriek onzeker

Het is nog niet zeker dat het Rijnlands Architectuur Platform kan verhuizen naar de meelfabriek. Dat zei wethouder Van Woensel afgelopen week tegen de raadscommissie Ruimte en Regio. Die boog zich onder andere over een subsidie van 30.000 euro per jaar die het RAP krijgt. De VVD wil dat geld liever anders besteden en komt volgende week met een motie om dat geld deels anders te besteden.

Audiofragment: Het RAP moet verhuizen, maar of dat naar de meelfabriek is, blijft nog even onduidelijk.

De verhuizing van het RAP is iets dat de gemeente graag wil. Het RAP zit nu voor een vriendenprijsje in een pand op de hoek van de Nieuwstraat en de Hartesteeg. “Een zeer courante plek in de stad, we willen dat pand graag verkopen”, zo licht Van Woensel de wens toe om het RAP te laten verkassen. “Maar er schijnen problemen te zijn met die verhuizing. Ik had verwacht dat ze inmiddels al in de meelfabriek zouden zitten”.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×