Portaal: "Alleen lopende projecten afmaken"

Alle bouw- en renovatieplannen die Portaal in Leiden heeft, staan ter discussie. “Voorlopig ronden wij alleen lopende projecten af en zetten verder in op het behoud van de kwaliteit van ons bestaande bezit”. Dat staat in een brief die Portaal half april stuurde aan bouwwethouder Van Woensel. Die lopende projecten zijn een drietal bouwblokken in Nieuw Leyden en de renovatie van woningen in de Dillenburgerstraat, de Calandstraat en de Oranjeboomstraat. Van alle andere projecten is het onzeker of, en zo ja wanneer, ze alsnog door kunnen gaan.

In een voorlopige prioriteitenlijst staat het Trekvaartplein bovenaan. De eerste fase van de herontwikkeling van het woonwagenkamp kan alleen doorgaan omdat de gemeente Portaal half april te hulp schoot. Andere prioriteiten voor Portaal zijn een kavel in Nieuw Leyden en nieuwbouw aan de Oranjegracht en de Waardgracht. Onderaan de lijst bungelen nieuwbouw aan de Ter Haarkade, Dieperhout, en de Meerburgerkade.

Deze zomer verwacht Portaal duidelijkheid over de financieringsruimte voor 2014. Hoeveel projecten er dan kunnen starten hangt af van de omvang van die financieringsruimte en van de prioriteitenlijstjes die Portaal voor andere regio’s heeft opgesteld.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×