Informatiecentrum ‘Het Plein’ geopend

Afgelopen woensdag heeft wethouder Pieter van Woensel informatiecentrum ‘Het Plein’ geopend. Dat deed hij samen met directeur van de Sleutels Gerda van den Berg en Peter van der Gugten van Heijmans/Proper-Stok. Het informatiecentrum is elke woensdag van 15.00 uur tot 19.00 uur geopend voor iedereen die informatie wil over de herontwikkeling van het Kooiplein en omgeving. Dit gebied ondergaat de komende jaren een grote transformatie. Het Plein wordt het nieuwe centrum van Leiden Noord, met een winkelcentrum met twee supermarkten, een gezondheidscentrum, horeca en verschillende andere winkels. Er komen nieuwe woningen voor verschillende doelgroepen en twee openbare parkeergarages nabij Het Plein. Inmiddels is gestart met de sloop van de woningen ten noorden van Het Plein. Medio juli volgt de sloop van ‘t Spoortje, waar tijdelijke parkeerplaatsen komen. In augustus worden de woningen in de Bernhardstraat gesloopt, waar eind van dit jaar de bouw van een appartementencomplex start, en in september volgt de sloop van het Marecollege. De totale herontwikkeling van Het Plein en omgeving duurt naar verwachting tot 2019. Iedereen die vragen heeft of informatie wil, kan iedere woensdag bij het informatiecentrum binnen lopen of kijken op www.hetpleinvanleiden.nl.

 

 

 

 

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×