Orgelpromenade met David Schlaffke

Morgen verzorgt David Schlaffke de Orgelpromenade in de Hooglandse Kerk. OP het programma staat naast werken van Sweelinck en Weckmann, de partita ‘O Gott, du frommer Gott’ van J.S. Bach. David Schlaffke werd in Mühlhausen/Thüringen geboren en volgde daar zijn eerste piano- en orgellessen. Later studeerde hij kerkmuziek op het conservatorium ‘Felix Mendelssohn Bartholdy; in Leipzig. Zijn studie vervolgde hij in de orgel-solistenklas van Hans Fagius op het Koninklijk Deense Muziekconservatorium in Kopenhagen, waar hij in 2006 zijn debuutconcert gaf. Hij volgde verder verschillende master-classes, onder meer bij Olivier Latry, Michel Bouvard en Ewald Kooiman. Van 2009 tot 2011 studeerde Schlaffke in de klavecimbelklas van Menno van Delft op het Conservatorium van Amsterdam. In 2007 won hij de tweede prijs van het orgelconcours ‘Johann Sebastian Bach’ in Arnstadt. In 2009 won hij de tweede prijs van het orgelconcours ’Gottfried-Silbermann’ in Freiberg. David Schlaffke geeft concerten in Duitsland en trad op in verschillende Europese landen. Zijn repertoire bestaat uit werken van bijna alle tijdvakken met belangstelling voor de Duitse muziek van de Barok en de Romantiek, en voor de Franse muziek van de 19e en 20e eeuw. Daarnaast speelt hij piano en klavecimbel in diverse kamermuziekensembles, vaak met leden van het Koninklijk Concertgebouworkest. Sinds 2008 is David Schlaffke organist van de Sloterkerk in Amsterdam.

De Orgelpromenade begint om 14.30 uur en de toegang is vrij.

 

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×