Joost Bleijie met de eerste LeidsePas die korting geeft bij zo'n 1260 Leidse bedrijven en instellingen. (Foto: Chris de Waard).

Leiden heeft een kortingspas: de LeidsePas

Ideeën voor kortingspassen zijn er in Leiden al jaren. Bedoeld voor de minima of gewoon voor iedereen. Vorig jaar bepleitte de Partij voor de Dieren nog de invoering van een Geuzenpas voor Leidse vrijwilligers, maar die komt er niet. Toch kunnen bezoekers en inwoners van Leiden nu hun hart ophalen met een echt Leidse kortingspas: De LeidsePas van Joost Bleijie is sinds gisteren verkrijgbaar bij tal van winkels in Leiden en geeft kortingen bij onder meer winkels, musea, rondvaartbedrijven en de Leidse horeca. “Maar,” zo zegt Bleijie: “Het moet wel meer zijn dan een pas voor kleding en bier.”

Audiofragment: Oud-politicus en centrummanager Joost Bleijie is sinds gisteren ondernemer. Samen met zijn broer geeft hij de ‘LeidsePas’ uit.

Inmiddels doen 160 winkels en bedrijven mee aan de LeidsePas. Die zijn herkenbaar aan een sticker op de voordeur, ook staan ze vermeld op de website www.leidsepas.nl. Daar kan de pas ook online worden gekocht. De LeidsePas voor inwoners kost 25 euro, de Leiden CityPass is bedoeld voor toeristen die ‘een dagje Leiden’ komen doen en kost 10 euro.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×