Ondergrondse parkeergarages na de zomer aanbesteed

In oktober gaat de gemeente de twee te bouwen ondergrondse parkeergarages aanbesteden. Er is ook meer bekend over de manier waarop ze gebouwd worden. Allebei de garages krijgen drie lagen. Waarschijnlijk wordt eerst de garage onder de Lammermarkt gebouwd, maar dat is nog niet helemaal zeker. De Lammermarktgarage wordt ontsloten via de Lammermarkt zelf. Er komt dus geen dure tunnel richting Schuttersveld. Op de Langegracht komt een extra inrit. Er komen iets minder dan 600 plekken.

Audiofragment: Wethouder Van Woensel geeft een toelichting op de collegebesluiten van deze week, waaronder de aanbesteding van de ondergrondse parkeergarages.

De garage onder de Garenmarkt wordt met drie lagen iets kleiner. Als voordeel noemt wethouder Van Woensel vooral dat de garage daardoor verder van de historische bebouwing rond het plein kan blijven. Ook zou het met twee bouwlagen erg krap worden om de ruim 400 parkeerplaatsen in te passen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×