Duo-raadslid Leefbaar Leiden vliegt weer uit de bocht

Anand Soekhoe, het onzichtbare duo-raadslid van Leefbaar Leiden (hij verschijnt nooit bij vergaderingen), is op twitter weer eens flink uit de bocht gevlogen. De vrouw die op het Tahrirplein is verkracht, heeft dat volgens hem aan zichzelf te danken. Soekhoe staat al maanden bekend om zijn beledigende anti-Islam tweets, maar gisteren bereikte hij toch weer een nieuw dieptepunt met een tweet over de 22-jarige journaliste uit Nederland die op het Tahrirplein in Egypte is verkracht: “Ik heb totaal geen medelijden met deze vrouw.” “Islamles voor journalisten”, noemt Soekhoe de verkrachting.

Mensen die Soekhoe op twitter van repliek dienden, kregen soms ook de volle laag: “Zo, weer een Groenekhmer mokkel uitgeluld. Had er ff zin aan. Hopelijk pleegt ze geen zelfmoord”, zegt de Leidse politicus bijvoorbeeld tegen een vrouw uit Gouda. Met ‘Groenekhmer’ duidt Soekhoe mensen aan die aan de linkerzijde van het politieke spectrum staan.

Soekhoe kwam al vaker in opspraak. Zo werd hij – eveneens vanwege zijn uitlaten via Twitter – ontslagen als leraar maatschappijleer op het Fioretti College.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×