Belangstellenden welkom bij uitreiking eerste diploma’s Leidse Academische Pabostudenten

Belangstellenden zijn komende dinsdag welkom bij de uitreiking van de diploma’s aan de eerste Leidse Academische Pabostudenten. De Academische Pabo is een combinatie van de bacheloropleiding Leraar Basisonderwijs (Pabo) en de universitaire bacheloropleiding Pedagogische Wetenschappen. Studenten van deze combinatiestudie studeren af aan Hogeschool Leiden én aan Universiteit Leiden. Bij de uitreiking ontvangen ze dan ook twee bachelordiploma’s. De Academische Pabo Leiden is een combinatie van de Pabo met wetenschappelijke kennis over de pedagogische omgeving waarin de school functioneert. Buitenschoolse opvang, ontwikkelingsstoornissen bij kinderen, toenemende diversiteit in de achtergrond van leerlingen, contacten met allerlei instellingen uit de jeugdhulpverlening. Dat is een kleine greep uit de veelheid aan maatschappelijke ontwikkelingen en veranderingen waarmee leerkrachten in het basisonderwijs dagelijks geconfronteerd worden. Steeds vaker wordt van hen verwacht dat zij beschikken over wetenschappelijke kennis van de wijdere pedagogische omgeving van de school. Die biedt de leerkrachten de mogelijkheid om het functioneren van leerlingen op school beter te analyseren en te begrijpen, en om gefundeerd te adviseren over mogelijke oplossingen binnen de school of daarbuiten. Na afloop van de diploma-uitreiking vindt een feestelijke bijeenkomst plaats waarop niet alleen collegeleden van hogeschool en universiteit spreken, maar ook Rinda den Besten, voorzitter van de Primair Onderwijs-raad en twee net afgestudeerden. De bijeenkomst is gratis toegankelijk en duurt van 17.00 tot 18.00 uur. De locatie is het Groot Auditorium van het Academiegebouw.

 

 

 

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×