Leo Martina kan iedereen laten dansen (foto: Gerry van Bakel)

Bij Cultuur071 kun je niet stil blijven zitten

Studiogast Leo Martina van de Leidse dansschool Dos Balaidores  liet zaterdagochtend de studio van Sleutelstad Radio swingen en heupwiegen. Iedereen kan dansen, is zijn motto. Soms zit alleen je hoofd in de weg. Gewoon loslaten en gaan. Wie dat niet gelooft moet in september maar eens de open dagen bezoeken van Dos Bailadores en dan zal Leo Martina je laten dansen. Echt het kost meer energie om niet te bewegen op muziek. Zelf kan hij nauwelijks stilzitten. Naar de bioscoop gaan komt er dan ook meestal niet van en een boek lezen evenmin. “Dansen is mijn leven.” Luister hier zijn verhaal terug. En kijk op www.dosbailadores.nl.

Audiofragment: Leo Martina van Dos Bailadores vereerde Cultuur071 met een bezoek

Vrijdag 12 juli speelt theatergroep TamTam in Buurtcentrum De Kooi in de Driftstraat. Toneel voor en door Leiden-Noord, maar verder is iedereen welkom. Titel van het stuk is ’n Feest, met als ondertitel Bij de familie Van Trier. Een knipoog naar de film Festen die natuurlijk niet van Lars von Trier is, maar die naam komt wel meteen bij je op. ’n Feest gaat over de familie Van Trier, een omhooggevallen groenteman. Het stuk is geschreven en geregisseerd door Gideon Roggeveen (ja, een van de presentatoren van Cultuur071, maar voor deze ene keer mocht het). In de studio kwam hoofdrolspeler Bart Ouwerkerk vertellen over ’n Feest en de theatergroep TamTam. Informatie over kaartjes (slechts €2, inclusief welkomstdrankje), plaats en tijd van de voorstelling is te vinden op www.tamtamfestival.nl.

Cultureel correspondent Diana van den Driessche was vorige week naar de Veenproef met ontbijt van de Veenfabriek en kan die bijzondere voorstelling voor iedereen aanraden. Nieuwe Wereldsymfonie is een muziektheatervoorstelling met acteurs van 70 jaar en ouder en een dansgroep van dezelfde leeftijd. De Veenfabriek werkt voor deze voorstelling nauw samen met seniorenhuis ‘ t Huis op de Waard in Leiden. Uitgangspunt is symfonie nr 9 ‘Uit de nieuwe wereld’ van de Tsjechische componist Antonin Dvořák. Hij componeerde dit stuk in 1893 in New York. De première is op 11 oktober, dus nog even geduld. Houd de website in de gaten: www.veenfabriek.nl.
Verder was Diana naar de tentoonstelling Pillen en poeders geweest in museum Boerhaave. Een expositie gewijd aan medicijngebruik door de jaren heen ter gelegenheid van het vijftigjarig bestaan van het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen. Tot eind november te zien. Op www.museumboerhaave.nl vind je alle informatie over openingstijden, toegangsprijzen, etc.

Zondag 14 juli barst Werfpop weer los. Als de weersverwachtingen goed blijven wordt het een superdag in de Leidse Hout. Met klinkende namen, twee podia en een reeks lezingen. De toegang is zoals altijd helemaal gratis. En op de dag zelf zijn 300 vrijwilligers aan het werk om de dag tot een succes te maken. Milou Laan en Ferry Rigault schoven aan bij Ruijgrok en Roggeveen in Cultuur071 om het programma toe te lichten. Op www.werfpop.nl vind je alle praktische informatie.

Voor muzikaal correspondent Peter Visser wordt het een moeilijke week van keuzes maken. Er is teveel om op te noemen: Woodstock op het water dit weekend in de Leidse binnenstad. Singersongwriters op het Waagstrand, volgend weekend Werfpop. Probeer het maar eens te volgen allemaal. Dat gaat het best via @muziekgezien, rond het middaguur twittert Peter Visser elke dag de live optredens door of kijk voor het volledige overzicht op www.muziekgezien.blogspot.nl. En Peter kon aankondigen dat volgende week de Cannonball Johnsons live optreden in de studio van Sleutelstad Radio, van 10.00 tot 12.00 uur in Cultuur071.

Filmrecensent Govert de Kok koos deze week voor een echte blockbuster: World War Z. Met Brad Pitt in de hoofdrol dus dan mag het. Goede special effects, knap acteerwerk van Pitt en gewoon een lekkere film voor de zomeravond. Elke avond in de grote zaal van Trianon. Kijk op www.bioscopenleiden.nl.

Volgende week de laatste uitzending van Cultuur071 voor de zomerstop. Studiogast is Bart in ’t Veld, met live optreden van de Cannonball Johnsons en nog veel meer. Luister van 10.00 tot 12.00 uur op 93.7 FM of 102.4 op de kabel of via de live stream op www.sleutelstad.nl.

Leiden Oegstgeest Voorschoten Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×