Dirk van Delft, directeur Museum Boerhaave, overhandigde gisteren cabaretier Mike Boddé het boek ‘50 Jaar College ter beoordeling van geneesmiddelen’, als feestelijke openingshandeling van de nieuwe tentoonstelling. Onder de titel ‘Pillen en Poeders, zorg of zegen?’ worden de voor- en nadelen, mythes, kritische aspecten over geneesmiddelen en het gebruik daarvan in het heden en verleden belicht. Boddé schreef zelf het boek ‘Pil’ over zijn eigen medicijngebruik en de effecten daarvan. Blikvanger is het kunstwerk ‘Van Wieg tot Graf’, waarbij alle geneesmiddelen die een gemiddeld Nederlands persoon in zijn of haar leven krijgt voorgeschreven op een tafel van zo’n acht meter lang staan opgesteld. De tentoonstelling is vanaf vandaag tot en met 24 november te bezichtigen. Meer info: www.museumboerhaave.nl (Foto’s: J.P.Kranenburg.)

‘Pillen en Poeders, zorg of zegen?’ feestelijk geopend in Boerhaave

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×