Volgens Sonja Bierenbroodspot was er zaterdag geen sprake van gevaarlijke situaties op het Leidse water.

Sleepdienst wil ruim baan op het water

“Het Leidse water is toch van iedereen? Waarom mag de sleepdienst er dan niet varen?” Sonja Bierenbroodspot reageert namens Sleepdienst Groenen op de commmotie die dit weekeinde ontstond nadat een sleper met een gigantisch ponton door het centrum van Leiden voer. Ze ontkent dat het bedrijf moedwillig de confrontatie opzocht door met het ponton te gaan varen, net op het moment dat concurrent Peter Labruj√®re van de Leidse Rederij flink uitpakte op het Leidse water met het festival ‘Woodstock op het water. “We hadden gewoon een klus en die moesten we uitvoeren”, verklaart Bierenbroodspot de vaartocht.

Volgens Bierenbroodspot was er geen sprake van een gevaarlijke situatie op het water. Wel stelt ze dat gevaarlijke situaties kunnen ontstaan, omdat de meeste mensen volgens haar niet kunnen varen en ook de regels op het water niet kennen.

Leiden sleepdienst


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×