De gemeente zelf heeft de weg naar de gele zak in de supermarkt nog niet gevonden. (Foto: Wijkagent Willem van Vliet, via Twitter).

Gemeente laat gele zak links liggen

Vanuit de gemeente wordt er bij de burgers van Leiden stevig op aangedrongen om huisvuil toch vooral aan te bieden in de speciale meeuwbestendige gele zakken, maar zelf doet de gemeente daar niet aan. In parken, zoals hier bij molen de Valk, staan vaak half open afvalzakhouders met grote blauwe zakken. Dat die geen partij zijn voor de hongerige Leidse meeuwen blijkt wel uit de foto die wijkagent Willem van Vliet twitterde.

Meeuwen doen zich nog even te goed aan de etensresten van bewoners van de Academiewijk. Eind van het jaar gaan hier de eerst vuilcontainers ondergronds. Vanavond is er voor wijkbewoners een informatieavond over de precieze locaties waar de containers komen. (Video: Chris de Waard).

De meeuwenoverlast in Leiden is dit jaar groter dan voorgaande jaren. Dat heeft er onder andere mee te maken dat de gemeente dit keer geen ontheffing heeft gekregen om de eieren uit de nesten om te wisselen voor kalkexemplaren of om ze te schudden. De meeuw is namelijk een beschermde vogel.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×