Izaak Zwartjes: ‘De archeologie van de Verbeelding’, foto: PR.

Lezing belicht winnaars Frans de Wit prijs

Morgenavond om 20.00 uur wordt in het RAP Architectuurcentrum aan de Nieuwstraat een lezing gehouden over de twee winnaars van de Frans de Witprijs. De winnaars zijn: Izaak Zwartjes met zijn ‘De archeologie van de Verbeelding’ en Marianne Lammersen met ‘Trillende Gronden’. Beide kunstwerken staan op de Hooglandse Kerkgracht in het kader van ‘Beelden in Leiden’. Zwartjes, die al een behoorlijke bekendheid heeft gekregen in binnen- en buitenland, maakt uitsluitend gebruik van restmaterialen, waarmee hij een rauwe mythische wereld schept. In het werk van Lammersen vormt de verhouding tussen technologische ontwikkelingen en doelmatig denken de rode draad. Tijdens de lezing worden de uitgangspunten en werkwijze van beide kunstenaars belicht.
De toegang is gratis.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×