Vijf toparchitecten geselecteerd voor restauratie en uitbreiding Museum De Lakenhal

Uit 47 internationale architectencombinaties heeft de selectiecommissie van de gemeente Leiden en Museum De Lakenhal vijf toparchitecten geselecteerd voor de restauratie en uitbreiding van het museum. Directeur Meta Knol: “Wij zijn ontzettend gelukkig met deze selectie en zien de tweede ronde met veel belangstelling tegemoet.” De genomineerden zijn : SeARCH.nl, Van Hoogevest Architecten/UN Studio, Happel Cornelisse Verhoeven, Architectenbureau K. van Velzen en het Belgische bureau 51N4E. Begin september presenteren zij hun visie en een plan van aanpak.

Audiofragment: Wethouder De Haan geeft een toelichting op de collegebesluiten waaronder de voortgangsrapportage over De Lakenhal.

Ook wethouder Jan-Jaap de Haan is in zijn nopjes en zegt: “Leiden blijft investeren in haar cultuursector. Voor zo’n bijzondere cultuurinvestering hoop je op een bijzondere architect. Dat er zoveel belangstelling was, van over de hele wereld, overtrof mijn stoutste verwachting. Met deze mooie shortlist zetten we een volgende stap naar een bijzonder ontwerp voor nieuwbouw en een goede restauratie van de oude Laecken-Halle.”

Naast de restauratie van het rijksmonument de ‘Laecken-Halle’ uit 1641 en de schilderijenzalen, wordt een nieuwe ruimte gebouwd voor wisselende tentoonstellingen. Ook worden de publieksvoorzieningen verbeterd door realisatie van een nieuw entreegebied, een publiekszaal en museumhoreca.

De werkzaamheden zullen plaatsvinden in de periode van 2015 tot 2017.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×