De aansluiting van de fietsersbrug op de Kanaalweg wordt aangepakt. Waarschijnlijk met een fietsersbrug over de weg heen. (Archieffoto: Sleutelstad).

Raad stemt voor veilige kruising Julius Caesarbrug

De kruising van de Julius Caesarbrug met de Kanaalweg wordt ongelijkvloers gemaakt. Gisteravond stelde de Leidse gemeenteraad er op voorstel van het CDA alvast 1,9 miljoen euro voor beschikbaar. Die partij drong al langer aan op maatregelen bij de onveilige kruising waar dagelijks honderden scholieren gebruik van maken.

Audiofragment: Patrick Meijer over het ongelijkvloers maken van de kruising bij de Julius Caesarbrug.

“De Kanaalweg wordt in de toekomst alleen nog maar drukker”, zo verklaart CDA-voorman Patrick Meijer de keuze om nu met voorrang dit knelpunt aan te pakken: “Bovendien gaat de Kanaalweg toch al op de schop voor de tunnel onder het spoor”.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×