Steun voor omvorming Gezinscentrum Slaaghwijk

Het Gezinscentrum Slaaghwijk dreigt in de problemen te komen doordat de gemeente de subsidie fors afbouwt, maar krijgt nu hulp om zichzelf opnieuw uit te vinden. Meer doen met minder subsidie door samen te werken met andere organisaties in de stad zoals de Hogeschool Leiden, de Stichting Piezo en het VrouwKindCentrum. Dat is de boodschap. De Leidse gemeenteraad gaat vanaf nu de vinger aan de pols houden om zich ervan te verzekeren dat het gezinscentrum niet omvalt.

Audiofragment: GroenLinks-raadslid St├ęphanie Bakker over het Gezinscentrum Slaaghwijk.

“Het Gezinscentrum Slaaghwijk heeft een zeer waardevolle functie voor vrouwen en hun gezinnen in de wijk”, zegt GroenLinks-raadslid St├ęphanie Bakker die het centrum gisteren te hulp kwam met een oproep aan het college om het gezinscentrum te ondersteunen bij het doorgroeien naar een ander soort organisatie. “Het is een ontmoetingsplek waar vrouwen gestimuleerd worden een netwerk op te bouwen en zich te ontwikkelen. Uit de stroom van steunbetuigingen voor het gezinscentrum bleek ook hoe belangrijk het centrum is voor veel andere organisaties die via het gezinscentrum hun doelgroep weten te bereiken”.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×