DZB organiseert wedstrijd voor ondernemers

DZB Leiden organiseert Eureka, een wedstrijd voor ondernemers. De hoofdprijs is een volledige bedrijfsstart, bestaande uit mankracht, faciliteiten en financiering om het idee waar te maken. Ondernemers krijgen de uitdaging een plan te presenteren dat ook werk biedt voor mensen die nu geen baan hebben of die een arbeidsbeperking hebben. De plannen kunnen tot 1 oktober ingezonden worden, waarna een vakkundige jury enkele deelnemers zal nomineren om hun idee tijdens de finale op 17 november bij DZB Leiden te komen presenteren. Op die avond zijn alle ondernemers uit de regio uitgenodigd. De winnaars worden dan ook bekend gemaakt. De wedstrijd  Eureka! is voor het eerst onder de aandacht gebracht tijdens de ondernemersborrel van de gemeente Leiden. DZB directeur Bas van Drooge nodigde daar de aanwezige ondernemers uit om deel te nemen. Het idee achter de wedstrijd is dat goede sociale initiatieven een kans moeten krijgen, ook in crisistijd. Zodoende worden ondernemers opgeroepen om hun plannen in te dienen. De meest levensvatbare en sociale ondernemersplannen worden beloond met een bedrijfsstart gefaciliteerd door DZB (medewerkers, kantoorruimte, etc.) en een startkapitaal van in totaal € 30.000. De geldelijke bijdragen zijn bedoeld om de plannen te realiseren. Het sociale aspect maakt deze wedstrijd bijzonder. Ondernemers moeten in hun plan aangeven op welke wijze ze werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt in hun plan betrekken. Het creëren van werk is daarbij een belangrijk criterium.  DZB helpt graag bij de voorbereiding van dat gedeelte van het plan. Meer informatie staat op www.eureka-idee.nl.

 

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×