Intentieverklaring bouw Oppenheimstraat

Een zorg- en activiteitencentrum en appartementen voor mensen met een verstandelijke beperking, een gymzaal, naschoolse opvang en de herhuisvesting van een peuterspeelzaal en een kinderdagverblijf worden in het toekomstige multifunctionele gebouw  aan de Oppenheimstraat in Leiden samengebracht. Afgelopen woensdagmiddag tekenden de gemeente Leiden, de Gemiva-SVG Groep en de Sleutels hiervoor een overeenkomst. De plannen voor dit multifunctionele gebouw aan de Oppenheimstraat hebben met de ondertekening van de intentieverklaring vaste vorm gekregen. Gerda van den Berg (directeur-bestuurder van de Sleutels), Frank de Wit (wethouder Onderwijs, Sport en Milieu gemeente Leiden) en George de Water (lid Raad van Bestuur Gemiva-SVG Groep) onderstreepten het belang van samenwerking. Nu gaan de gemeente en De Sleutels de plannen verder uitwerken. Verder zullen zij nadere afspraken maken over bijvoorbeeld het medegebruik van de hoofdentree, de fietsenberging en andere voorzieningen. De Sleutels richt zich onder andere op het huisvesten van bijzondere doelgroepen. De ontwikkeling en verhuur van een woon-, werk- en trainingscentrum aan de Oppenheimstraat past daarom goed bij de doelstellingen van de corporatie. Het werk- en trainingcentrum is gericht op mensen met een lichamelijke beperking of niet-aangeboren hersenletsel. Het woongedeelte is bestemd voor mensen met een verstandelijke beperking en voor ouders die hulp nodig hebben bij de opvoeding van hun kind. Dit zijn allemaal klanten van de Gemiva-SVG Groep, die de ruimtes van de Sleutels gaat huren. Daarnaast komen er ook een nieuwe gymzaal en een naschoolse opvang in het gebouw en worden de peuterspeelzaal en het kinderdagverblijf van B4kids hierin geherhuisvest. Deze neemt de gemeente voor haar rekening. Het gebouw zal in de wijk een belangrijke functie gaan vervullen.

Het goedlopende Werk- en trainingscentrum Rhijnenburgh van de Gemiva- SVG Groep verhuist vanuit Leiderdorp naar de Oppenheimstraat. Rhijnenburgh verzorgt veel opdrachten voor derden. Olga Werkhoven, locatiehoofd Rhijnenburgh: “We verwachten veel te gaan samenwerken met de nabij gelegen scholen en bijvoorbeeld de hockeyclub. Ook willen we contacten leggen met de speeltuin en de naschoolse opvang om hier onze diensten aan te bieden. Denk aan bijvoorbeeld vrijwilligers met een lichamelijke handicap die meewerken in het winkeltje van de speeltuin.”

 

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×