SSVL wordt weer VIJL

Tijdens een ingelaste bijzondere ALV van de Schaats- en Skeelervereniging Leiderdorp (SSVL) in april van dit jaar stemden de aanwezige leden in met opnieuw een naamswijziging. Inmiddels zijn de statuten van de vereniging goedgekeurd door KNSB en vastgelegd bij de notaris. De naamswijziging is nu dus officieel. De vereniging heet weer Vereniging IJssport Leiderdorp, afgekort VIJL. De vereniging werd op 1 december 1921 opgericht en voerde toen de naam IJsvereniging “IJssport” Leiderdorp-Zoeterwoude. Begin jaren vijftig splitste Zoeterwoude zich af en werd de naam omgedoopt in IJsvereniging IJssport Leiderdorp. Op 29 november 1959 werd de naam gewijzigd in Vereniging IJssport Leiderdorp (VIJL). Met de komst van de skeelerbaan aan de Boomgaardlaan werd eind 2009 opnieuw de verenigingsnaam gewijzigd en werd de naam van de vereniging SSVL. Toch bleek dat de naam VIJL binnen de sport en omgeving een sterk ingeburgerd begrip was en bleef. De teruggang naar de oude verenigingsnaam betekent niet dat de vereniging het inline-skaten de rug toekeert. In tegendeel, deze sport groeit sterk en de vereniging stelt zich dan ook ten doel om zowel het schaatsen als het inline-skaten in Leiderdorp e.o. te bevorderen en faciliteren. Binnenkort zal de website worden aangepast, maar tot die tijd is het adres www.ssvleiderdorp.nl.

 

Geen categorie


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×