Wireless Leiden zorgt voor WiFi European Youth Olympic Festival

Vrijwilligers van Wireless Leiden en AnyWi Technologies B.V. zorgen er voor dat er WiFi-Internet beschikbaar is in het “Olympisch Dorp” van het European Youth Olympic Festival (EYOF). Het gaat om meer dan duizend kamers op de Uithof en de Internationale Campus van de Universiteit Utrecht.

Het WiFi-netwerk moet in enkele dagen tijd worden geïnstalleerd en operationeel zijn, inclusief de beveiliging en het monitoring systeem. Voor de beveiliging wordt gebruik gemaakt van het ‘eduroam’ systeem van Surfnet. Er is door medewerkers van AnyWi en vrijwilligers van Wireless Leiden enkele maanden aan de voorbereiding gewerkt, waarbij honderden accesspoint-systemen zijn gebouwd voor installatie in de kamers verspreid over 12 verschillende gebouwen.

Deze week vindt de uitrol plaats en zondag, als de sporters arriveren, moet het systeem in de lucht zijn. Het festival vindt plaats van  14 tot 19 juli in Utrecht.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×