In de wijken waar Blauwe Zones zijn ingevoerd is de parkeeroverlast verdwenen. De vreemdparkeerders zoeken hun heil nu een paar straten verder waar nog wel gratis kan worden geparkeerd. (Foto: Regine Scholten / Professoren- en Burgemeesterswijk).

Transvaal 2 krijgt Blauwe Zones

De proef met de Blauwe Zones in de wijken rond het centrum van Leiden wordt verlengd en uitgebreid. Een paar maanden geleden is de proef – die eigenlijk tot eind van dit jaar zou lopen – na talloze klachten tussentijds geevalueerd. Toen bleek wat iedereen al dacht. In de straten met een Blauwe Zone zijn bewoners er blij mee. De parkeerdruk is enorm afgenomen. De wijken net buiten de zones klagen steen en been, omdat de parkeeroverlast was verschoven. Ook kosten de Blauwe Zones de gemeente drie ton per jaar.

Toch wordt de proef nu verlengd en zelfs uitgebreid. In de wijk Transvaal 2 worden de stoepen ook blauw geverfd. Reden: de politiek kon het niet eens worden over andere oplossingen, zoals betaald parkeren en de coalitiepartijen wilde wel samen de eindstreep halen. Daarvoor was dit compromis nodig. “Het dilemma was afspraken maken of val college”, zo twittert D66-raadslid Sabine Verschoor vandaag.

Een echte oplossing voor probleemloos parkeren in de stad komt er zeker niet eerder dan volgend voorjaar. Na de verkiezingen in maart 2014 zal een nieuw college er een besluit over moeten nemen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×