Een impressie van het Singelaprk zoals het er uit kan gaan zien in de omgeving van de Meelfabriek. (Afbeelding: Vrienden van het Singelpark).

Aanleg Singelpark start volgend jaar

Het Singelpark komt er en volgend jaar beginnen de eerste werkzaamheden. Een motie van de VVD waarin het college wordt opgeroepen om het nog ontbrekende geld voor het onderhoud dit najaar te regelen werd gisteravond vrijwel raadsbreed gesteund. Alleen Leefbaar Leiden stemde tegen. Volgens Daan Sloos van die partij kan Leiden het geld wel beter besteden dan aan ‘de langste hondenuitlaatstrook van Nederland’.

Audiofragment: VVD-fractievoorzitter Paul Laudy gaat er vanuit dat er in 2014 gestart wordt met de aanleg van het Singelpark.

Leiden steekt negen miljoen in de aanleg van het Singelpark, maar mist nog enkele tonnen per jaar om het park te zijner tijd ook te onderhouden. Wethouder Strijk (financiĆ«n) moet nu alsnog op zoek naar dat geld, zodat dit najaar – bij de behandeling van de begroting voor volgend jaar – het zogenaamde kaderbesluit genomen kan worden.

VVD-fractievoorzitter Laudy denkt dat er dan snel begonnen kan worden. Bijvoorbeeld met het weghalen van de dam bij energiecentrale E-on aan de Maresingel. Wachten tot E-on zelf weggaat, naar verluidt zijn die plannen er, ziet hij niet zitten. Dat scheelt weliswaar miljoenen – E-on moet de dam dan zelf weghalen – maar zo’n houding past volgens Laudy niet bij dit plan.

Leiden Singelpark


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×