Studiogast Bart in 't Veld bij Cultuur071 op Sleutelstad 93.7 FM (foto: Gerry van Bakel)

Cultuur071 met ‘kanonslagen’ de zomer in

De Cannonball Johnsons als huisband je eerste seizoen laten afsluiten, dan heb je het als nieuw Leids cultureel radioprogramma goed gedaan. Cultuur071 ontstond een jaar geleden in de radiostudio van Sleutelstad 93.7 FM. In het eerste halfjaar ontstond spelenderwijs een wekelijks radiomagazine op de zaterdagochtend.
Studiogast in de laatste uitzending van dit seizoen was Bart in ’t Veld, directeur Marketing en Event bij Pro Kwadraat. Morgenavond staat de jaarlijkse Nacht van Rembrandt op het programma. Verder organiseert Pro Kwadraat elk jaar Schemerstad waarbij toeschouwers op bootjes langs diverse theatervoorstellingen in de stad varen. Op www.prokwadraat.nl is de agenda terug te vinden.

Audiofragment: Bart in ’t Veld van Pro Kwadraat over zijn events en hoe je die verkoopt

Op een surfplank door de Leidse grachten en singels, wie dat eens mee wilt maken moet goed luisteren naar Talitha Dijksman van SupLeiden. Suppen is voor iedereen, je hebt een surfplank en een paddel nodig. Gisteravond was er de Friday Night Sup door de Leidse binnenstad met twintig enthousiaste deelnemers. Op 16 augustus is er weer een kans. Wie zelf een plank heeft kan gewoon aansluiten, maar je kunt via www.facebook.com/thefridaynightsupleiden of www.supevent.nl ook inschrijven voor dit event en een plank huren. Je ziet de stad van een hele andere kant en op een hele andere manier. Speciale kleding is niet nodig. Gewoon iets makkelijks dat nat mag worden, (water)schoenen worden aangeraden.

Muzikaal correspondent Peter Visser gaf deze uitzending een extra lange tiplijst voor de komende zomer. Er is genoeg te doen. Morgen natuurlijk Werfpop in de Leidse Hout en de Cannonball Johnsons treden op in het theehuis in de Leidse Hout. Diezelfde band speelde vijf keer de studio van Sleutelstad helemaal plat. Waar wacht De Wereld Draait Door nog op. Wil je alle muziektips van Peter Visser nog eens rustig nalezen, kijk dan op www.muziekgezien.blogspot.nl of volg Peter op Twitter via @muziekgezien en krijg elke dag rond lunchtijd de muziektips van die dag. En de Cannonball Johnsons zijn te volgen op www.facebook.com/thecannonballjohnsons.

De theaters gaan misschien dicht voor de zomer, Diana van den Driessche had toch nog wat leuke tips in petto voor de dagen dat het strand niet lokt of het buitengebeuren gaat vervelen. En natuurlijk hebben de Leidse musea – en dat zijn er wel veertien, werd er gauw geteld – talloze activiteiten gepland voor kinderen. Ga naar de portal www.leiden.nl en kies jouw favoriete museum. Dit zijn haar aanraders: het Sieboldhuis en de Lakenhal. En noteer alvast het verrassend winkelweekend eind augustus dat als thema heeft Uitmarkt. En een vooruitblik biedt op het nieuwe culturele seizoen.

Dit was de laatste uitzending van Cultuur071 in het seizoen 2012/2013 met de vaste presentatoren Gideon Roggeveen en Han Ruijgrok. Ondersteund door de muzikaal correspondent Peter Visser en de cultureel correspondent Diana van den Driessche. Gerry van Bakel deed vandaag voor de laatste keer de techniek. Op zaterdag 7 september is Cultuur071 weer terug op het vertrouwde tijdstip van 10.00 tot 12.00 uur. De komende weken zal Olivier Bakker op dit tijdstip achter de microfoon plaatsnemen, ter voorbereiding van zijn eigen programma Sleutelstad 30.
Blijf op de hoogte via www.sleutelstad.nl.

Leiden Oegstgeest Voorschoten Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×