Officiële start Leidse Proeftuin Zorg & Welzijn

Maandag 8 juli opent wethouder Roos van Gelderen op Hogeschool Leiden officieel de Leidse Proeftuin Zorg & Welzijn. Zij zal stil staan bij het thema van het eerste programma van de proeftuin: Vitaliteit. De kennisinstellingen zoeken naar sociale innovaties voor de vergrijzende samenleving, maar ook voor de individuele ouder wordende medemens. Dat kan bijvoorbeeld gaan om nieuwe manieren om zelfredzaamheid bij ouderen te bevorderen. In de proeftuin werken Leidse kennisinstellingen aan duurzame, innovatieve oplossingen voor huidige vraagstukken over zorg en welzijn. De kennisinstellingen vertalen wetenschappelijk onderzoek naar praktische oplossingen en testen het effect ervan, in samenwerking met Leidenaren en andere partners in de stad. In het Proeftuinnetwerk wordt kennis ontwikkeld en verbreed. Van hieruit kunnen ook nieuwe vraagstukken opgepakt worden. Bij de start zijn bestuurders en wetenschappers van de initiatiefnemers aanwezig. Genodigden zijn bestuurders en medewerkers van Leidse (cliënt)organisaties. De kennisinstellingen die de proeftuin inrichten zijn: Hogeschool Leiden, TNO, Leiden Institute for Brain and Cognition (samenwerking van LUMC en Universiteit Leiden) en Leyden Academy on Vitality and Ageing.

Audiofragment: Projectleider Enna Bongers vertelde in de uitzending van Nieuws071 van maandag 15 juli over de Leidse Proeftuin

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×