Leiden in de race voor landelijke Erfgoedprijs

De gemeente Leiden is in de race voor de landelijke BNG Erfgoedprijs 2013. Het erfgoedplatform van de Vereniging Kunsten ’92 nomineerde de Leidse inzending als een van de vijf finalisten. Naast Leiden zijn ook ’s-Hertogenbosch, Kampen, Noordoostpolder en Winterswijk genomineerd. In totaal waren er twintig inzendingen. Op 31 oktober wordt de winnaar bekendgemaakt. Het Leids Comité Erfgoedprijs 2013, bestaande uit Marije van den Berg (bestuurslid Stadslab Leiden en eigenaar Whiteboxing), Hans Blom (voorzitter Historische Vereniging Oud Leiden en Erfgoedkoepel), Jos van den Broek (publicist, professor Biomedical Science Communication en hoofd Science Communication & Society bij Universiteit Leiden), Pepijn Smit (artistiek leider PS|theater) en Michiel Zonnevylle (voorzitter 3 October Vereeniging Leiden), verzorgde de Leidse inzending samen met wethouder Jan-Jaap de Haan. Het criterium voor de BNG Erfgoedprijs 2013 is niet hoeveel erfgoed een gemeente heeft, maar wat die gemeente met dat erfgoed doet. Meer informatie staat op www.leiden.nl/erfgoedprijs. In de uitzending van Nieuws071 vertelde de wethouder dat hij trots is op een finaleplaats voor Leiden.

 

Audiofragment: Wethouder De Haan over Leiden als finalist Erfgoedprijs

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×