Een impressie van het plan dat Bakels + Ouwerkerk maakte voor het Nieuweroord-terrein.

Afkoop ontwikkelaar Nieuweroord kost ruim kwart miljoen

De gemeente Leiden betaalt 269.000 euro schadevergoeding aan de aan de kant geschoven ontwikkelaar Bakels + Ouwerkerk uit Den Haag. Het bedrijf werd eerder uitgekozen om de Nieuweroord-locatie te herontwikkelen. Eind vorig jaar werd duidelijk dat de gemeente grove fouten had gemaakt bij de selectie van de ontwikkelaar. B+O had daardoor nooit geselecteerd mogen worden. Met het geld wordt B+O volgens het college alleen gecompenseerd voor daadwerkelijk gemaakte kosten.

Doordat de gemeente en B+O overeenstemming hebben bereikt, worden langdurige juridische procedures voorkomen en kan er snel een nieuwe procedure in gang worden gezet voor de herontwikkeling van Nieuweroord aan de Rijnsburgerweg. Omwonenden, verenigd in de werkgroep Nieuweroord, worden bij de verdere uitvoering betrokken als klankbordgroep. Zij waren het ook die de fouten eind vorig jaar aan het licht brachten.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×