Om professioneel met Round-up te mogen werken is een BDT-certificaat nodig. Namens Leiden nam toenmalig GroenLinks-wethouder John Steegh het destijds in ontvangst bij de Wageningen University. (Archieffoto: WUR).

Leiden stopt met chemische onkruidbestrijding

De gemeente Leiden stapt volgend jaar in principe over op een niet-chemische manier van onkruidbestrijding. De gemeenteraad wil uiterlijk 1 november van wethouder Frank de Wit (D66, milieu) weten welke alternatieven er zijn voor het giftige Round-up en wat die kosten. Het gebruik van het omstreden bestrijdingsmiddel wordt wetttelijk per 2018 verboden, maar dat duurt de Leidse raad dus te lang. De petitie ‘Geen gif-troep op Leidse stoep‘ van verontruste Leidse burgers leverde de afgelopen periode al ruim 1250 handtekeningen en een actieve Facebook-pagina op. Na de zomer worden ze aangeboden aan de gemeente.

Audiofragment: PvdD-fractievoorzitter Dick de Vos over de gevaren van Round-Up.

De Partij voor de Dieren in Leiden pleit al jaren voor het stoppen met Round-up. Het is schadelijk voor mens en dier en er zijn volgens fractievoorzitter Dick de Vos voldoende alternatieven. Bijvoorbeeld borstelen, heet water of hete lucht. Nadeel van al die niet-chemische methodes is dat het onkruid sneller terugkomt en er dus vaker moet worden uitgerukt. Dat is dus duurder.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×