Het leegstaande kantoorpand aan de Schipholweg 13-15 wordt waarschijnlijk een hotel. (Foto: Google maps).

Mogelijk nieuw hotelconcept aan Schipholweg

Er zijn vergevorderde plannen voor een nieuw hotel aan de Schipholweg in Leiden. Dat staat in een voortgangsrapportage over de gemeentelijke kantorenloods die wethouder Strijk aan de raad heeft gestuurd. De kantorenloods heeft als taak om eigenaren van leegstaande incourante kantoorgebouwen te helpen er een nieuwe bestemming voor te vinden. Na de zomer vergadert de gemeenteraad over de aanpak van de kantorenleegstand.

Audiofragment: Wethouder Strijk over de leegstand van kantoren in Leiden.

Het pand Schipholweg 13-15 staat al een tijd leeg, maar krijgt mogelijk een nieuw leven als hotel. The Vincent Hotel Group uit Amsterdam is geïntereseerd in het pand, maar Lodewijk van der Meulen, director Legal and Development van TVHG wil niet zeggen welke formule er in het pand komt. Het gaat in elk geval niet om één van de bestaande concepten Hampton by Hilton of Holiday Inn Express. Een studentenhotel noemt hij desgevraagd ‘een interessante gedachte’, maar pas over een maand of drie wil hij meer kwijt over de plannen en of ze ook echt doorgaan, want Van der Meulen vindt wel dat er de afgelopen tijd wel heel veel hotelcapaciteit is bijgekomen in Leiden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×