Leidenaar aangehouden na inrijden op agent

Een 27-jarige Leidenaar is gistermiddag aangehouden nadat hij op de Plesmanlaan was ingereden op een politieagent. De agent gaf een automobilist een stopteken, omdat hij met bijna 100 km/u over de Plesmanlaan reed. De maximumsnelheid is daar 50 km/u. De bestuurder minderde geen vaart en reed op de agent af. Die kon net op tijd opzij springen. De auto ging er vervolgens met hoge snelheid vandoor.

Niet veel later werd de auto leeg aangetroffen in de Coornhertstraat. Volgens een getuige was de auto met hoge snelheid de straat in komen rijden, terwijl er kinderen speelden. Aan de hand van het kenteken is de identiteit van de bestuurder achterhaald. Het rijbewijs van de man bleek eerder te zijn ingevorderd. Hij heeft zich later gemeld op het politiebureau, waar hij is aangehouden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×