Drie aanhoudingen wegens zakkenrollen

Vanmorgen zijn drie vrouwen aangehouden op verdenking van het stelen van een bankpas op de Irislaan in Oegstgeest. Een 81-jarige man uit Oegstgeest had rond 11.00 uur gepind bij een geldautomaat in een supermarkt in winkelcentrum Lange Voort. Toen de man bij de ingang van zijn woning op de Irislaan stond, werd hij in een buitenlandse taal aangesproken door drie vrouwen. Eén van de vrouwen hield daarbij een tijdschrift onder de neus van het slachtoffer. Nadat de vrouwen weer weg waren gelopen, merkte de man dat zijn bankpas uit zijn borstzakje was verdwenen.

De gewaarschuwde politie ging samen met opsporingsambtenaren van de gemeente Oegstgeest direct op zoek naar de vrouwen. Bij een cafetaria aan de Langevoort werden twee vrouwen aangetroffen, die voldeden aan het signalement dat het slachtoffer had gegeven. Op de hoek van de Abtspoelweg met de Langevoort troffen andere agenten de derde verdachte aan.

Shouldering
De politie waarschuwt voor deze vorm van zakkenrollen, die shouldering wordt genoemd. Criminelen proberen bij een geldautomaat of bij de kassa in een winkel de pincode van hun beoogde slachtoffer af te kijken. Wanneer dat is gelukt, proberen ze de bankpas van hun slachtoffer te bemachtigen. Kijk daarom om u heen als u met uw pinpas betaalt en voorkom dat anderen meekijken wat u intoetst. Stop uw bankpas ook altijd goed weg, zodat zakkenrollers er niet bij kunnen.

Oegstgeest


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×