Geïnteresseerden in het provincie-pluche moeten nog even geduld hebben. De 61-jarige Franssen vertrekt pas per 31 december 2013. (Foto: PZH).

Zuid-Holland zoekt nieuwe provinciebaas

Commissaris van de Koning Jan Franssen legt eind van het jaar zijn ambt neer en dus gaat de provincie op zoek naar een opvolger. Voordat de vacature dit najaar wordt opengesteld, willen Provinciale Staten van Zuid-Holland input voor het opstellen van een profielschets. Zowel inwoners en instellingen uit de provincie wordt daarom gevraagd mee te denken. Dat kan tot en met 22 augustus via een online enquête.

Naast de online enquête wordt ook onderzoeksbureau TNS NIPO ingeschakeld om de vragen voor te leggen aan een representatief burgerpanel van Zuid-Hollanders. In september wordt de profielschets vastgesteld, aansluitend stelt minister Plasterk de vacature open. Daarna kan een provinciale vertrouwenscommissie onder leiding van VVD-fractievoorzitter Floor Vermeulen met de binnengekomen brieven aan de slag.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×