De stakeholders uit de drie o's werken samen aan een sterkere economische positie van de Leidse regio. (Foto: Chris de Waard).

Regio bepaalt economische agenda

De gemeenten Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest, Voorschoten en Zoeterwoude hebben samen met de ondernemers uit de regio en een hele serie onderwijs- en onderzoeksinstellingen de koppen bij elkaar gestoken. Samen stellen de partners uit de drie o’s (overheid, ondernemers en onderwijs & onderzoek) een economische agenda op voor de Leidse regio. Centraal staat de vraag hoe de Leidse regio over 10 jaar zijn brood verdient en wat daarvoor nodig is.

Audiofragment: Chris de Waard sprak achtereenvolgens met de Leidse wethouder Robert Strijk, directeur onderzoek Ruud Kukenheim (LUMC), Agnita Mur (Hogeschool Leiden), Jeroen Knigge (ROC Leiden), Jan Versteegh (VNO NCW Rijnland) en de Zoeterwoudse wethouder Mirjam Ates.

De innige samenwerking heeft geluid tot een testversie van die economische agenda. Ruim 65 punten worden aangepakt in de periode tot 2020. Een top 10 met ‘quick wint’ wordt nu al ter hand genomen. Dit ‘laaghangend fruit’ levert direct resultaat op.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×