Inbreker maakt buurtbewoner wakker en wordt opgepakt

Een 17-jarige jongen uit Warmond die wilde inbreken in een huis aan de Graskarper, maakte daarbij zoveel lawaai dat een buurtbewoner wakker werd en de politie waarschuwde. De bewoner werd iets na 02-00 uur gewekt door gezaag en gebonk en ging op onderzoek uit. Hij zag bij de voordeur van één van de huizen een jongen staan die naar hij vermoedde aan het inbreken was. Hij belde de politie en gaf het signalement van de inbreker door. Agenten zettet de wijk af en ging op zoek naar de dader. Op het Veerpolderpad zagen ze de Warmonder lopen. Hij had zijn joggingbroek binnenstebuiten aan, om de kenmerken ervan te verdoezelen. Nadat hij werd aangehouden, zag een agent die de broek beter bekeek, een opvallend detail dat de getuige had doorgegeven. Daarop werd de Warmonder aangehouden. Bij de woning aan de Graskarper waar hij probeerde in te breken, lag onder meer een schroevendraaier.

 

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×