Biologische producten winnen in snel tempo aan populariteit, maar Leiden heeft nog geen wekelijkse biomarkt. Wel incidenteel, bijvoorbeeld op Bevrijdingsdag in de Doezastraat. Daar trok de biomarkt veel bezoekers. Ook werd toen de website www.streekshoppen.nl gelanceerd.

Leiden krijgt biologische weekmarkt

Vanaf komend voorjaar staat er elke zondag een biologische markt in het centrum van Leiden. Zodra de werkzaamheden rond de Aalmarkt zijn afgerond, wordt de huidige weekmarkt op zaterdag uitgebreid en krijgen de biologische standhouders daar een plekje. Het is de uitkomst van een voorstel dat de Stadspartij Leiden Ontzet eerder deed en wat nu verder wordt uitgewerkt. Volgens fractievoorzitter Eli de Graaf is er veel belangstelling voor zo’n biomarkt. Niet alleen bij het publiek, maar ook markthandelaren benaderen het Leidse raadslid regelmatig.

Audiofragment: Fravo Eli de Graaf van de SLO over de uitbreiding van de markt met biologische producten.

Uitbreiding van de markt stelde de SLO al enkele jaren geleden voor, omdat er nog steeds een wachtlijst is. Nu de Aalmarktplannen volop in uitvoering zijn, wordt het kernwinkelgebied uitgebreid en kan ook de zaterdagmarkt in de toekomst meer ruimte krijgen. Als het aan De Graaf ligt komen er ook marktkramen aan de overkant van het water – op de Stille Rijn – zodat er echt een marktrondje ontstaat.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×