Portaal biedt vijf Nijmeegse huurders vakantie aan in Leiden

Deze week biedt Portaal in Leiden aan vijf gezinnen uit Nijmegen de mogelijkheid om een weekje vakantie te vieren in onze mooie stad. Zij doen dat in de logeerwoningen aan de Calandstraat en omgeving. In de buurt rondom de Calandstraat is Portaal al ruim een half jaar aan het werk aan een grote onderhoudsbeurt aan de woningen. Omdat de komende weken de werkzaamheden stilliggen vanwege de bouwvakantie staan de logeerwoningen tijdelijk leeg. Dit was voor de medewerkers van Portaal aanleiding om te bekijken of er vanuit Nijmegen gezinnen waren die een weekje in ons mooie Leiden vakantie wilden vieren. Het betreft hier vijf gezinnen (met kinderen) die normaliter niet op vakantie kunnen.

Audiofragment: Ivo van Spronsen in gesprek met Corinne den Ouden van Portaal over het project van een Leidse vakantie voor vijf Nijmeegse gezinnen

Met heel veel medewerking en (financiële) bijdragen van diverse Leidse bedrijven en organisaties én veel medewerkers van Portaal stellen de woningcorporatie de gezinnen in staat om deze week Leiden en omgeving te verkennen. De woningen zijn gezellig ingericht met spulletjes van de medewerkers van Portaal, een bloemetje van David Nieuwenburg en voorzien van een gevulde boodschappentas van C1000. Ze kunnen o.a. gratis naar het zwembad (mmv. Sportbedrijf Leiden) en speeltuin de Mors en kunnen een lekker ijsje halen bij McDonalds. De gasten hebben de beschikking over fietsen, aangeboden door fietsenmaker Habraken en krijgen ze een TukTuktour door de stad aangeboden door Electric Fun.

Corinne den Ouden van Portaal vertelde in de uitzending van Nieuws071 over dit bijzondere project en zag heel voorzichtig mogelijkheden voor een vervolg in de komende jaren.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×