In het midden, Abdelouahab Bellouki, de Marokkaanse ambassadeur met naast hem Jan-Jaap de Haan (CDA).

Kleurrijk Leiden opgericht tijdens geslaagde iftar maaltijd

Maandagavond is in het bijzijn van de Marokkaanse ambassadeur ‘Kleurrijk Leiden’ opgericht tijdens een traditionele iftar-maaltijd in het Rembrandt Hotel. Kleurrijk Leiden wil de interreligieuze dialoog over politiek en samenleving bevorderen. De Iftar-maaltijd is de maaltijd die gedurende de vastenmaand ramadan door moslims genuttigd wordt direct na zonsondergang. De avond werd georganiseerd door CDA Leiden, Mabroek slagerij en stichting Marokko Vandaag en werd mede mogelijk gemaakt door het Rembrandt Hotel.

Audiofragment: CDA-wethouder Jan-Jaap de Haan over de oprichting van Kleurrijk Leiden.

Jan-Jaap de Haan (CDA), wethouder cultuur, werk en inkomen nam namens het CDA deel aan de maaltijd. In een speech aan de genodigden gaf hij het belang van een interreligieuze dialoog aan: “In vrijheid je eigen religie, welke dit ook is, te kunnen beleven en uitdragen is ontzettend mooi en belangrijk. Prachtig om die aspecten hier vanavond terug te zien bij deze Iftar”, aldus De Haan die verder aangaf op te zullen blijven komen voor gelijke kansen voor iedereen op de arbeidsmarkt: “Het is belangrijk dat Mohammed, Fatima en Ali dezelfde kansen op werk hebben als Jeroen, Wesley en Bianca.”

“Het CDA maakt zich sterk om mensen in hun kracht te zetten waardoor hun talenten ten volle tot uiting komen”, gaf de Haan de aanwezigen mee. De wethouder had lovende woorden voor Ouadie Makkor en Driss Abdales, twee Leidse ondernemers en initiatiefnemers van de iftar-maaltijd in Leiden. De Haan hoopt dat door de oprichting van Kleurrijk Leiden een blijvende manier gevonden wordt om op een open en respectvolle manier over cultuur en religie in gesprek te blijven met de moslimgemeenschap. Kleurrijk Leiden is een initiatief van CDA Leiden.

Een groep van 80 mensen waaronder bestuur- en fractieleden van CDA Leiden en een grote delegatie van de Marokkaanse en Turkse gemeenschap aten maandagavond tussen 21.30 uur en middernacht een keur aan traditionele iftar gerechten. Een van de genodigden was de Marokkaanse ambassadeur die aangaf dankbaar te zijn dat er mensen van verschillende religieuze komaf aan de iftar-maaltijd deelnamen.

Het moment direct na zonsondergang opende de Imam van de Leidse ‘Imam Malik’ moskee de maaltijd door middel van een gebed. Tijdens het eten werden er verschillende speeches gehouden en gingen de aanwezigen volop met elkaar in gesprek. Ouadie Makkor, initiatiefnemer van de iftar-maaltijd in Leiden was verheugd om te zien dat er tijdens de avond veel ideeën tot stand zijn gekomen om de dialoog te versterken. “Er was een open en ontspannen sfeer in het Rembrandt Hotel waar de dialoog centraal stond. Wat mij betreft is de avond een groot succes”, aldus Makkor.

CDA Kleurrijk wil binnen CDA het draagvlak voor levensbeschouwelijke en culturele diversiteit vergroten. CDA Kleurrijk heeft het bevorderen van diversiteit, participatie en duurzaamheid als mission statement.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×