Maatschappelijke stage: meer dan koffieschenken

 
Leerlingen van het voortgezet onderwijs die maatschappelijke stage lopen, doen meer dan alleen maar wat vrijblijvend vrijwilligerswerk. Ze leren zich in te zetten voor de maatschappij zonder ervoor betaald te worden. En daarom mogen deze stages niet verdwijnen, zegt projectmedewerker Anke Breure van de stichting iDOE.

iDOE – contactpunt voor vrijwillige inzet in Leiden – fungeert als makelaar voor de maatschappelijke stages in Leiden. De stichting is onderdeel van zorg- en welzijnsorganisatie Libertas Leiden. Dat het PvdA-VVD-kabinet de maatschappelijke stages heeft afgeschaft, is een slechte zaak, zegt Breurs. “Karakterontwikkeling bij de jongeren en het verjongen van organisaties staat centraal”, licht ze toe. “Scholen en organisaties zien het belang in van kennis maken met vrijwillige inzet door jongeren en de leerlingen zelf ervaren de stages als een verrijking.”

Breurs is blij dat de Leidse gemeenteraad voor het behoud van de maatschappelijke stages is. Een motie van het CDA werd onlangs door een meerderheid ondersteund. Het college van B en W heeft nog geen besluit genomen. 


Audiofragment: Anke Breur Van IDOE Over Het Belang Van Maatschappelijke Stages

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×