Flinke stroomstoring door brand Wassenaarseweg

Verschillende delen van Leiden, Oegstgeest en Rijnsburg zitten zonder stroom. De oorzaak is kortsluiting in een transformatorhuisje bij de Wassenaarseweg in Leiden. In verband met herstelwerkzaamheden is de stroom helemaal uitgeschakeld en zitten circa 7.000 huishoudens in Leiden, Oegstgeest en Rijnsburg zonder stroom. Ook in het LUMC is de stroom uitgevallen, maar de patiëntenzorg komt daardoor niet in gevaar. Het ziekenhuis beschikt over voldoende noodaggregaten.

De brandweer heeft de handen vol aan de gevolgen van de brand. Zo zitten er mensen vast in liften en slaan er talloze automatische installaties alarm. De brandweer heeft personeelsleden die geen dienst hebben opgeroepen om naar de kazerne te komen. In verband met de vele meldingen, wil de brandweer extra wagens inzetten.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×