Martine van Schaik voor het gesloten hek van de dierenweide in de Stevenshof. Er mogen ook wel wat meer dieren komen als de weide binnenkort twee keer per week open gaat. (Foto: Chris de Waard).

Vrijwilligers gezocht voor dierenweide in Stevenshof

Martine van Schaik woont al negen jaar vlakbij de dierenweide in het Stevenspark. En in al die jaren heeft ze het nog nooit open gezien. Een gemiste kans, vindt Van Schaik die uiteindelijk contact op nam met de gemeente om te bespreken wat er mogelijk is. Doel: twee keer per week een middag open, meer dieren en beter onderhoud.

Audiofragment: Martine van Schaik zoekt vrijwilligers voor de openstelling van de dierenweide.

Twee jaar geleden wilde de gemeente alle dierenweides nog wegbezuinigen. Daar stak de raad toen een stokje voor, maar geld voor beheerders is er niet. Ook een plan voor het beheer door mensen in het kader van een maatschappelijke stage sneuvlede, omdat er ook dan betaalde begeleiders nodig zijn. De oplossing van Van Schaik is simpel: vrijwilligers. Ze zoekt er acht en de gemeente heeft beloofd om ze te trainen in dierenverzorging. Aanmelden kan via www.facebook.com/DierenweideStevenshof of per e-mail op dierenweidestevenshof@outlook.com.

Leiden dierenweidestevenshof


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×