Foto: Ivo van Spronsen

VVD en SP in Zuidholland: zorgen om spoorlijn Leiden - Gouda

De SP- en VVD-fractie in de Provinciale Staten van Zuid Holland maken zich zorgen over de spoorlijn Leiden – Gouda. De laatste tijd heeft dit traject last van veel treinuitval en vertragingen. Daarbij wordt er traag of helemaal geen busvervoer ingezet om mensen toch op de plaats van bestemming te krijgen. Beide partijen willen duidelijkheid van de provincie en van de NS.

Floor Vemeulen, fractievoorzitter van de VVD in de Staten van Zuid Holland, vertelde maandag in de uitzending van Nieuws071 wat er aan de hand is en welke verbeteringen zijn fractie en die van de SP willen zien.

Audiofragment: Fractievoorzitter Floor Vermeulen (VVD, Zuid Holland) maakt zich zorgen over de treinverbinding Leiden – Gouda

Recentelijk is besloten dat er vanaf 2018 vier keer per uur een trein van en naar Utrecht gaat rijden en in de spits ook vier keer per uur van en naar Gouda. Nu is dat nog niet mogelijk. Hiervoor moet worden geinvesteerd in delen van het spoor.

Het treintraject Leiden – Utrecht was jaren een zieltogende spoorlijn. Enkele jaren geleden wilde de NS het nog opheffen omdat het niet rendabel zou zijn. Daarna volgde een ellenlange discussie over de mogelijke verdubbeling van het spoor en de beruchte Rijn-Gouwe Lijn die over een deel van dit traject zou moeten rijden. Het traject staat momenteel op de 11 plek van spoorlijnen met problemen zoals treinuitval en vertraging.

Leiden Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×