Tijdens de brand deed zich ook een kleine ontploffing voor. Mogelijk waren het gasflessen die uit elkaar knalden. (Foto: Marc Wonnink).

Brand in materialenruimte honkbalvereniging Biënto

Het is een drukke nacht voor de brandweer in Leiden. Nog maar net waren de brandweerlui klaar met de autobrand in de Pieter Bothstraat toen even verderop bij sportcomplex De Kikkerpolder brand werd ontdekt. Het bleek te gaan om het clubhuis van honk- en softbalvereniging Biënto. De brandweer kon het gebouwtje niet redden, onder meer omdat de brandweerwagen niet dichtbij de brand op het sporterrein kon komen.

Het clubhuis in De Kikkerpolder branddde even na 1 uur helemaal af. (Video: Marc Wonnink).

Via de mail reageert een van de clubleden: “Helaas is onze kantine onbruikbaar geworden door de brand. Drie jaar lang hebben we keer op keer geklust om te komen waar we waren voor de brand en in één nacht is al het harde werk door een of andere maloot voor niks geweest. Ik hoop dat we snel iets anders aangeboden krijgen van de gemeente tot er hopelijk een nieuwe kantine wordt geplaatst.”

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×