Getuigen gezocht van vernieling in trein

De recherche in Leiden is op zoek naar mensen die in de nacht van vrijdag 19 op zaterdag 20 juli getuige zijn geweest van de vernieling van een groot aantal treinstoelen in de trein van Den Haag naar Amsterdam. Omstreeks 23.00 uur sprak een medewerker van de NS een 39-jarige Delftenaar bij station Leiden Centraal aan in de trein, omdat de man in de trein zat te roken. De Delftenaar was hier niet van gediend, beschuldigde de medewerker van rascisme en sloeg dreigende taal uit. Omdat de medewerker niet dacht dat de man de daad bij het woord zou voegen, liet hij hem opnieuw de trein in, waarna de trein verder reed richting Amsterdam.

Eenmaal onderweg liet de Delftenaar een mes zien aan de medewerker. Gewaarschuwde agenten van de spoorwegpolitie hielden de man vervolgens aan op een station in Amsterdam. Hij had twee messen bij zich. Later bleek dat er onderweg 52 treinstoelen waren vernield met een mes, een schadepost van zeker 12.000 euro.

Getuigen die tussen vrijdagavond 19 juli om 22.45 uur en zaterdag 20 juli om 00.15 uur in de trein van Den Haag naar Amsterdam zaten en iets gezien hebben van de vernieling worden verzocht contact op te nemen met de recherche van politie in Leiden via nummer 0900-8844. Liever anoniem, bel dan met M. 0800-7000.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×