Pieter Kos wil lijsttrekker bij de verkiezingen in maart 2014. (Foto: Twitter).

Kos wil GroenLinkse lijst trekken

Fractievoorzitter Pieter Kos van GroenLinks heeft zich gekandideerd als lijsttrekker voor zijn partij bij de gemeenteraadsverkiezingen van maart volgend jaar. Formeel is het niet zeker dat hij die functie ook echt krijgt, nog tot eind deze maand kunnen ook andere leden zich aanmelden voor de functie. Vervolgens beslissen de leden.

Kos denkt dat zijn partij volgend jaar kan groeien. “Momenteel heeft GroenLinks vier zetels in de Leidse gemeenteraad. Dat worden er in maart minstens zes. Op het gebied van cultuur, groen en economie heeft GroenLinks eigen creatieve initiatieven getoond en het verschil gemaakt voor Leidenaren. Nu is het tijd om deze successen te verzilveren.”

Na de voor GroenLinks dramatisch verlopen Tweede Kamerverkiezingen – de partij hield slechts vier van de tien zetels over – meldde Kos zich als kandidaat partijvoorzitter. Die strijd verloor hij van Rik Grashoff. Lokaal lijkt de kandidatuur van Kos op weinig tegenstand te hoeven rekenen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×