Maandagmorgen verzamelen duizenden eerstejaars zich op de Beestenmarkt. (Archieffoto: J.P. Kranenburg).

Nu al recordaantal deelnemers EL CID

Sinds de EL CID geen deelnemersstop meer kent, groeien de Enige Leidse Commissie Introductie Dagen als kool. Van 2.300 studenten in 2011, naar 2.600 vorig jaar. En dit jaar rekent de organiserende EL CID-commissie op wel 3.000 deelnemers. En dat is dan alleen nog maar in Leiden, want ook in De Haag worden er activiteiten georganiseerd voor de aankomende studenten van de Campus Den Haag van de Universiteit Leiden. Vandaag werd de 2.700e deelnemer ingeschreven. Dat grote aantal is alleen een probleem voor deelnemers die nog geen kamer in Leiden hebben. de grote slaapzaal die wordt ingericht in het Universitair Sportcentrum in inmiddels vol.

Audiofragment: Douwe de Roest over de EL CID-week in Leiden en Den Haag.

De EL CID-week begint op 12 augustus. De sjaars worden dan in de Hooglandse Kerk welkom geheten door burgemeester Lenferink en de Vice-Rector Magnificus en voorzitter Berbel Voorendt. Het thema is dit jaar ‘EL CID kleurt jouw wereld’. Voor het eerst worden er dit jaar ook eigen feesten georganiseerd. Onder andere een Bandcontest en een Poolparty.

Nieuw is dit jaar dat de EL CID-activiteiten ook in Den Haag plaatsvinden. Studenten van de Universiteit Leiden die in Den Haag gaan studeren (bijv. International Studies, bestuurskunde) volgen op dinsdag een eigen programma in Den Haag, met een introductie op hun faculteit, een crazy 88 in de stad, een cultuurblok en feesten op Haagse verenigingen. Op vrijdag is er een strandonderdeel waar deelnemers ook kunnen beachvolleyballen.

De duizenden EL CID-deelnemers hebben ook dit jaar weer een uitgebreid programma variërend van een groot festival op Vlietland, een luxe champagnebrunch of High Tea, het Voorzittersdebat, een spectaculaire en snelle ‘Crazy 88’ tot veel vette feesten. Daarnaast krijgen deelnemers de gelegenheid zich te verdiepen tijdens een bezoek aan hun Faculteit en een groot blok in de Stadsgehoorzaal: Meet & Greet: Uni. Daar komen grote sprekers, creatieve workshops en zelfs activiteiten in het zand!

Alle aspecten van studentenleven zijn aanwezig; en dus is er een massale kroegentocht, een poolparty, een straattheater en zelfs een grootschalige Biercantus. Deelnemers komen daarna weer op gewicht bij het sportblok.

Tijdens de EL CID-week wordt de aandacht gevestigd op een goed doel, namelijk OneMen. EL CID steunt pionier Murali in India, die zich inzet zodat kinderen naar school kunnen en niet moeten werken in fabrieken. OneMen is op allerlei activiteiten aanwezig om geld te verzamelen voor pionier Murali.

Alles over de EL CID-week staat niet alleen op www.elcidweek.nl, maar is ook mobiel te raadplegen via de eigen EL CID-app.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×